KDO SEM IN KAJ DELAM

Moje ime je Danijela Nartnik. Sem ustvarjalka, raziskovalka, popotnica, mati dveh otrok, željna novega znanja in avantur. Najboljše se počutim v naravi, rada spim pod zvezdami in obožujem morje ter gore.

Med študijem umetnostne zgodovine me je življenje odneslo v svet performansa. Kot ognjena artistka sem dobro desetletje nastopala na številnih prireditvah in festivalih. V pionirskih časih ekoloških gibanj v Sloveniji sem bila dejavna kot organizatorka permakulturnih delavnic in delavnic naravne gradnje ter projekta Očistimo Slovenijo. Več let sem organizirala delavnice Nabiranja divje hrane z Dariom Cortesejem.

Moje zanimanje za naravno revitalizacijo me je vodilo v razna izobraževanja in poglabljanje v lasten študij. Veliko črpam iz tradicionalne kitajske medicine in taoizma. Tako sem postala licencirana učiteljicaTao Woman Lifting / Juicy Golden Woman (po licenci Savine Atai & Mantaka Chie), ki zajema vaje za dvig obraza in druge tehnike za nego in revitalizacijo ženske energije.

Z zelišči, domačimi pripravki in mazili sem se spoznavala že v otroštvu. Kasneje sem vse bolj preklapljala na pridelavo in uporabo ekološke hrane, naravno kozmetiko, biološko razgradljiva čistila in zdravljenje z alternativnimi metodami in rastlinami.

Pred dobrim desetletjem sem imela zanimivo družbo v hrvaški Istri, kamor sem precej zahajala. Tam sem se zbližala s tehniko destilacije rastlin. Ob sodelovanju na antičnem sejmu v Pulju sem spoznala gospo, ki je prodajala doma izdelano naravno kozmetiko. Seveda sem bila popolnoma navdušena nad njo, njenimi izdelki in njenim znanjem o izdelavi krem. Takrat sem spoznala, kaj potrebujem, da naredim preprosto kremo, in kje sestavine kupim. In to je bilo to, prelomnica. Zanimanje je dobilo oprijemljive temelje. Od takrat naprej se moje poznavanje naravne kozmetike samo še stopnjuje in nenehno poglabljam znanje ter izkušnje.

Ker je moja koža že od nekdaj bolj suha in mi nobena krema iz trgovine ni zares ustrezala, sem se odločila, da si jo skreiram sama. Ja, popolno recepturo kreme za mojo kožo. In to mi je tudi uspelo. Sedaj uporabljam samo še svoje kreme in jih izdelujem tudi za svoja otroka in bližnje. Destiliram aromatične rastline, tako da so hidrolati postali redna in dragocena sestavina mojih izdelkov.